Web

Opstart WikiSchiedam
Ook in Schiedam was er belangstelling voor het Wiki-concept. Ik heb het Jenevermuseum geholpen bij het opstarten en promoten van WikiSchiedam.
Archeos en Koffer vol scherven
Ik verzorg (vrijwilig) het beheer van deze educatieve websites over archeologie.
www.archeos.nl
www.koffervolscherven.nl
Projectleiding WikiDelft
Projectleiderschap van WikiDelft; een website waar eenieder die iets kwijt wil over Delfts erfgoed (verhalen, foto’s, filmpjes) actief zijn of haar bijdrage kan leveren. WikiDelft werkt hetzelfde als Wikipedia; wie kennis heeft over een bepaald onderwerp, plaatst die kennis op een webpagina, anderen kunnen die informatie vervolgens becommentariëren, aanvullen of wijzigen. Tevens bestaat er een versie die draait op een mobiele applicatie met een touchscreen. Deze ‘Verhalentafel’ kan gebruikt worden om beeldmateriaal in te voegen en teksten live in te spreken.
Website ‘Project Limes’
De website over de Romeinse rijksgrens, www.limes.nl, heeft een ‘grote broer’ waarop informatie te vinden is over archeologisch onderzoek, ruimtelijke ontwikkelingen, overheden en informatie op internationaal gebied. Deze website is volledig van content voorzien. In samenwerking met Anne de Hingh, tekstschrijver.